Saltar a continguts

eQuàliment

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat eQ

Cercador

Octubre 2020

Amb l'última actualització del sistema d'ajuts d'eQuàliment és possible definir una part de l'ajut en forma de lot, amb una composició que dependrà del número de membres de la família, i una altra part en forma de punts. Aquest funcionament també és aplicable als ajuts per infants o als ajuts especials, podent assignar per exemple a un nadó productes específics per la seva edat més un extra de punts a disposar entre la resta de productes disponibles. Fins ara els ajuts per nadó...

Octubre 2020

En el 2019 l'estimació d'Eurostat sobre la pobresa extrema a Europa era del 5,6% de la població (24 milions de persones), i en els darrers 4 mesos la crisi del COVID-19 ha augmentat la demanda d'aliments fins al 50%, el que fa preveure que en el 2020 el nombre de persones de pobresa severa augmenti dràsticament.

El Banc d'Aliments de Barcelona ha distribuït de gener a juny d'aquest any 11,5 milions de Kg d'aliments, amb un valor econòmic de 25 milions d'euros.

Juny 2020

L'Ajuntament d'Esplugues incorpora eQuàliment per al nou centre de gestió d'ajudes a les famílies més necessitades, en el que hi participen voluntaris de diverses entitats del municipi.
Amb la incorporació d'eQuàliment Creu Roja començarà també a utilitzar l'aplicació per gestionar les ajudes de productes d'higiene, neteja i targetes de prepagament, i l'entitat Tots a Taula per a les entregues de menús.
Actualment hi ha una setantena de municipis i Consells Comarcals que...

Imatge de complement
Juny 2020

Amb el programa de millora contínua d'eQuàliment, s'hi van incorporant noves funcionalitats que demanden la diversitat dels models organitzatius i dels criteris de gestió.
A més de la gestió de targetes moneder que s'està començant a implantar en diversos projectes, darrerament s'han introduït millores en la gestió d'estocs que fan més fàcil la recepció de productes i les regularitzacions, i també s'ofereix la possibilitat de generar diferents models de document d'acreditació,...

Maig 2020

La crisi econòmica i social provocada per la pandèmia del COVID-19 es reflecteix de manera contundent en l'increment de la precarietat econòmica de nombroses famílies del nostre teixit social i en el conseqüent increment de l'activitat dels Serveis socials i de les entitats que repeteixen aliments a les famílies que ho necessiten. En diversos projectes gestionats amb eQuàliment s'ha arribat a enregistrar increments del 70 i 80% de famílies ateses, essent molt habituals increments...

Maig 2020

La darrera actualització d'eQuàliment incorpora la gestió d'entregues diàries, superant el límit anterior en que la periodicitat mínima era la setmanal, de manera que en els menjador socials calia a consignar l'assistència dels usuaris per setmanes i no per dies concrets. Incorporant l'opció de periodicitat diària eQuàliment agilita notablement la gestió dels menjadors socials, i per extensió de qualsevol altra prestació que tingui una periodicitat inferior a la setmanal.

Abril 2020

Des d'aquest passat mes de març els Serveis Socials d’Amposta utilitzen eQuàliment per derivar famílies a les ajudes alimentaries que atorguen Creu Roja, Càritas i l’entitat Siloé. Creu Roja al seu torn gestiona també amb eQuàliment el seu centre d’entregues de lots d’aliments, i els Serveis Socials el lliurement dels “Ticket fresc” que permeten als usuaris proveir-se sense cost de fruita, carn i peix en establiments del municipi per mitjà d’un conveni amb l’Ajuntament.

Abril 2020

En aquests darrers dos anys nombrosos centres que lliuraven lots d’aliments a les famílies s’han transformat en autoserveis pel sistema de punts com a estratègia per a incrementar la dignificació del servei. No obstant amb l’actual pandèmia del COVID-19, diversos centres usuaris d’eQuàliment han tornat temporalment al sistema de lots per minimitzar els riscos de contagi dels usuaris.

Febrer 2020

Els Serveis socials del municipi de Castelldefels utilitzen les noves prestacions d’eQuàliment per al servei de menjador social. Concretament l’opció de calendaris d’entrega diària ja disponible en la darrera actualització d’eQuàliment i que permet gestionar millor qualsevol servei que així ho requereixi.

Febrer 2020

eQnet és una intranet d’eQuàliment per als Bancs d’Aliments que els facilita en temps real l’accés al nombre de persones i perfils d’edat que són ateses per les entitats de repartiment usuàries d’eQuàliment.

Juny 2019

Aquest mes de juny entra en servei la connexió entre eQuàliment i HESTIA, el software de gestió d'expedients socials que proveeix la AOC (Administració Oberta de Catalunya) i que utilitzen la major part dels municipis de Catalunya.

Juny 2019

La ciutat de Tarragona, que des de l’any passat ja està utilitzant eQuàliment per a la gestió d’aliments solidaris, amplia aquest 2019 el projecte amb la implicació de noves entitats.

Gener 2019

El FEAD cas estudies 2018, que inclou 27 bones pràctiques en un total de 18 països, es refereix a eQuàliment com a sistema de gestió on-line per a la distribució d’aliments de manera eficient, equitativa i transparent.

Imatge de complement
Gener 2019

El software de gestió dels expedients socials de l’Ajuntament de Barcelona (SIAS) ja interactúa amb eQuàliment per facilitar la gestió dels tècnics socials i evitar la duplicitat de dades.

Imatge de complement
Gener 2019

Des de març de 2018 els Serveis socials de Rubí i les entitats Frater-Nadal i ASAV utilitzen eQuàliment per a la gestió dels ajuts alimentaris de la ciutat que involucra més d’un miler de famílies.

Logotips d'Invergy i d'eQuàliment
Setembre 2017

La Universitat Oberta de Catalunya ha iniciat amb eQuàliment el seu projecte d’inversió en start-ups del sector educatiu i de les TIC amb vocació d’impacte social, a través d’un préstec participatiu de 40.000 euros.

Gestió d'expedients
Setembre 2017

Amb la finalitat de facilitar la connectivitat entre eQuàliment i els gestors d’expedients socials que utilitzen els Serveis Socials o entitats com Càritas, a partir d’octubre s’implantarà progressivament una nova versió d’eQuàliment amb interessants millores i on canvien alguns aspectes en el procediment de generar les prescripcions o peticions de servei.

Imatge de complement
Gener 2017

En el marc dels ajuts que atorga als ens locals l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per als projectes de prevenció del malbaratament alimentari, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha obtingut enguany un ajut per a la implantació d’eQuàliment en el seu programa de distribució d’aliments solidaris.

Imatge de complement
Gener 2017

Dels seixanta projectes que actualment estan utilitzant eQuàliment, el 50% funcionen en la modalitat d’autoservei i la resta en el sistema de lots preestablerts. A més dels que ja funcionaven en autoservei i que varen implantar eQuàliment per facilitar-ne la gestió, altres varen implantar precisament eQuàliment per fer el canvi de model de lots a punts, i d’altres com a Premià o Igualada que ja utilitzaven eQuàliment per a la gestió dels lots varen poder canviar fàcilment amb...

Imatge de complement
Novembre 2016

Facilitar la tasca dels professionals dels serveis socials és un dels objectius prioritaris del projecte eQuàliment, i és per això que es considera molt important evitar la reiteració d’entrada de dades de les mateixes persones en diverses aplicacions.

Imatge de complement
Novembre 2016

Amb l’inici del curs escolar hi ha municipis que han utilitzat eQuàliment per a la distribució gratuïta de material escolar, i d’altres que per Nadal també gestionen amb eQuàliment la distribució de joguines de Reis. Són exemples de com el model de gestió subjacent a eQuàliment permet fàcilment la seva utilització per diverses prestacions que atorguen els Serveis Socials.

Setembre 2016

A partir d’aquest mes d’octubre ja es pot gestionar també amb eQuàliment la Targeta moneder que ha impulsat la Diputació de Barcelona en col·laboració amb La Caixa. S’incorpora així al servei eQuàliment una nova prestació fruit del pla de desenvolupament continu de noves funcionalitats.

Juliol 2016

Aquest juliol els Serveis socials de l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb la Fundació Rosa Oriol han dut a terme la implantació d’eQuàliment per al servei de distribució d’aliments solidaris que gestiona la Fundació i amb qui col·labora l’ajuntament de la ciutat.

© eQuàliment - 08037 - Barcelona - Tel. 93 467 28 94